BOSZORKÁNYSZIGET
Copyright KOZMOSZ 2000


A belső erő

"Egyeseken nyilvánvalóan látszik, hogy rendelkeznek bizonyosfajta lelkierővel. Ők már a telefon megcsörrenése előtt tudják, ki keresi őket, gyakran már azelőtt, hogy a hívó fél a kagylóért nyúlt volna. Egyesek képesek látványos bizonyságát adni szokatlan képességeiknek, s kanalakat, vagy egyéb fémeket hajlítgatnak anélkül, hogy fizikai kapcsolatba lépnének a tárgyakkal. Mások a látomásaikból értesülnek a jövőben várható eseményekről. Ugyancsak ők általában feltűnően vonzódnak az állatokhoz, és az állatok is kedvelik ezeket az embereket.

A nagy többség azonban nem látszik ilyennek, s néhányan irigykedve gondolnak a különleges képességűekre. Nem kell ellenséges érzéseket táplálni irántuk, mert a fenti erő általánosan létező, vagyis minden ember veleszületett képessége! Biztosra vehetjük, hogy ha a belső erő szükség esetén egyesekből természetes úton felszínre törhet, ugyanez az erő megvan a többiekben is. Amit az egyik ember megtehet, a másik szintén megteheti. A belső erő látható megnyilvánulása az aura. Aki képes meglátni egy aurát, bárki energiaburkát észrevehetné, s tanúja lehetne a mindannyiunkban meglévő belső erő megmutatkozásának. A boszorkányok ősidőktől fogva tisztában voltak erejükkel, és éltek a lehetőségeikkel. Ma is természetesen használják, de nem minden értelemben. Minden boszorkánynak egyedi, hatásos módszere van a személyes energiák előhívására. Vészhelyzetben persze könnyebben megy.

A boszorkányok eleve hittek a belső erő létezésében, és tudták, szükség esetén előhívhatják magukból, sőt fejleszthetik hatékonyságát. A fejlesztett, megnövelt és összeszedett, célra irányított erőkkel foglalkozik a mágia. Előfordult, hogy valaki romboló erőkkel foglalkozott, ám éppígy munkára fogható a belső energia a jó ügyek érdekében, tehát az építő jellegű, segítő szolgálatra.

Könnyen kipróbálhatod meglétét és hatását valamelyik barátodon. Kérd meg az illetőt, hogy vetkőzzön le derékig, és üljön le neked háttal. Bal kezedet emeld a szívedhez, a jobbat nyújtsd ki lefelé fordított tenyérrel, összezárt, egyenesen előretartott ujjakkal, és közelítsd a barát gerincéhez. Kb. 2-3 centiméternyire a hát felszínétől mozgasd lassan az egyenesen kinyújtott kezedet. Közben gondolataidat összpontosítsd arra, hogy kellemes érzeteket keltesz a barátodban, mert erőt adsz át neki. Élénk reakciót válthat ki belőle, amikor tényleg kapcsolatba kerül az energiáiddal. Lehet, hogy kellemes vagy hűvös borzongást érez, esetleg úgy találja, mintha csiklandoznák, vagy forróság önti el a gerince mentén, de mindenképpen érez majd valamit!
Kísérletezz! Próbáld ki az egészet nagyobb távolságból, majd bal kézzel.

Figyeld meg, hogyan érzi meg egyre pontosabban a továbbra is háttal ülő barát, mikor melyik kezedet használtad! Érzi-e, hogy éppen felfelé vagy lefelé mozgatod a kezedet? Végezd el máskor is a feladatot, és rá fogsz jönni, hogy a hatás erőteljessége függ a Te egészségi és kedélyállapotodtól, a napszakoktól, az évszakoktól, a holdfázisoktól és a kísérletezésre szánt időtől is. Készíts jegyzeteket, ezekből bizonyos idő elteltével megállapíthatod, hogy ömagad számára mely időpontok a legjobban az energia átadására.

A mágia nagyon fontos eleme az egyéni átérzés! Akarni kell, hogy megtörténjen valami. Az akaratot (tudatosított vágyat) meg kell értetni minden porcikánkkal és környező lételemünkkel, hogy vágyunk összpontosított erejét beleadhassuk a varázslatba.
A varázslatok, bűbájosság és igézet nem feltétlenül kötődik a boszorkányság vallásos elképzeléseihez. A körön belül végzett teendőket csaknem mindig közvetlenül követi az esbat szertartása, mert hihetetlenül hatékonyak együtt. Ám ettől függetlenül bárki kerekíthet varázskört maga köré, és munkálkodhat a varázslata érdekében. Előbb-utóbb eredményes lehet, amennyiben kitartó."
(Raymond Buckland: Complete Book of Witchcraft)