BOSZORKÁNYSZIGET
Copyright KOZMOSZ 2000


A templom

A boszorkányok felszentelt térben beszélgetnek a Szellemmel, vagy mágikus kört vonnak szent helyen. A felszentelt térben van a templomuk, de nem ez a varázskör: lehet fizikailag létező, illetve nem fizikai jellegű térség. Szent teret gondolatban is teremthetsz! Ha nincs mód fizikai síkon kialakítani a teret, attól még gondolatban megvalósítható!
Ha fizikai síkon hozol létre ilyen teret, válassz tárgyakat, ami a négy elemet jeleníti majd meg.  Pl. a levegő elemet egy füstölővel, a tűz elemet egy gyertyával, a víz elemet egy tálka vízzel, a föld elemet sóval lehet megjeleníteni. Külön-külön mindegyik tárgy fölé emeled a kezed, és kéred a Szellemet, tisztítsa és szentelje meg a tárgyakat, tehát a Szellem nevében megújítod az energiáikat, közben többek között ezt a szöveget mondhatod:
"Szentséges Anya, megtisztítom ezt a vizet a fizikai világ minden Ártalmától,
S az asztrális világ minden ártalmától.
Felszentelem és megújítom erőit az Úr és az Úrnő nevében."
Tedd meg ezt mind a négy tárggyal, az elemek sorrendje itt lényegtelen.
Miután végeztél, három csipet sót szórj a vízbe, majd domináns kezednek a mutatóujjával háromszor kavard fel a vizet, az óramutató járásával megegyező irányban. Aztán a víz fölé tartott tenyérrel a következőket mondd el:
"Az Anya és az Atya nevében
A szeretet áldását kérem,
Harmónia és békessék lakozzék e vízben!"
Ezalatt élénken képzeld el, ahogy a víz tiszta fehéres fénnyel felragyog. Amikor a fehér fény teljesen betölti a gondolataidat, abbahagyhatod, mert ekkor már a sós vízből szenteltvizet teremtettél.
Ezzel túl is estél életed első boszorkányos tettén!
Miután megtisztítottad és felszentelted a tárgyakat, jöhet a következő lépés, a szent tér kialakítása. Ezt az északi elem tárgyával kezdd, pl. a sóval, amit szétszórsz:
"Megtisztítom, felszentelem, mindenre képessé teszem e szent teret a föld elemmel, a Szellem nevében!"
Mikor visszatérsz északra, azt mondod: "Úgy legyen!".
Az "Úgy legyen!" hagyományos wicca áldás, a szertartásszövegeket mindig ezzel a mondattal fejezik be.  Aztán a keleti irányt és a levegő elemet jelképező füstölőt áldd meg, kelet felé fordulva, a következő szöveg kíséretében, az óramutató járása szerint körbesétálsz a helyiségben:
"Megtisztítom, felszentelem, mindenre képessé teszem e szent teret a levegő elemmel, a Szellem nevében. Úgy legyen!"
Aztán a gyertyát vidd körbe a helyiségben az óramutató járásával azonos iránban:
"Megtisztítom, felszentelem, mindenre képessé teszem e szent teret a tűz elemmel, a Szellem nevében. Úgy legyen!"
Majd a tál vízzel ismételd meg ugyanezt, miközben a vizet szétspricceled:
"Megtisztítom, felszentelem, mindenre képessé teszem e szent teret a víz elemmel, a Szellem nevében. Úgy legyen!"
Ezután menj a helyiség közepére, felfelé tartott tenyérrel emeld a fejed fölé mindkét kezedet, és mondd a következőt:
"Az Úr és az Úrnő nevében,
A Hatalmas Anya és Atya nevében
Megtisztítom, felszentelem
Mindenre képessé teszem e szent teret a
Szellem erejével!
Úgy legyen!"
Így megszabadítottad a helyiséget a káros energiáktól. A legtöbb boszorkány havonta egyszer ismétli a tértisztító szertartást, imával, meditációval, mágikus tevékenységgel. A negatív energiák még a tiszta és rendben tartott környezetben is képesek összegyűlni, de a rendetlen, piszkos teret szinte teljesen ellepik.
A boszorkányok az Esbatok és a Szabbatok szertartásai, vagy a bűvös kör felvetése előtt is szent teret hoznak létre. A tértisztításnak akkor is van értelme, ha mégsem akarnál boszorkány lenni, ha mégsem akarnál boszorkány lenni, hiszen ebben a környezetben élni kellemesebb, a mentálisan és fizikailag tiszta környezetben az életed zökkenőmentesebben zajlik és ez bármelyik vallás számára tökéletesen elfogadható.

A mágikus kör

A mágikus kör: Hatalmas erejű felszentelt hely, a wiccák szent tere, a wicca templom. Bűvös körnek is nevezzük.
A kör a munka ideje alatt egyúttal kirekeszti a külső hatásokat, az ártalmas erőket, védelmében nyugadtan lehet dolgozni.
A mágikus kört meglehetősen könnyű felvetni. Ha a módja bővebben érdekel, rengeteg kiadvány jelent meg ezzel kapcsolatban. Íme egy példa, ami nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag így lehet, a kör megrajzolását pl. van, aki északon, van aki keleten kezdi:
Sétálj a helyiség közepére, vegyél mély lélegzetet, majd addig lazíts, míg teljesen nyugodt nem leszel. Ezután menj a szoba északi részére, a domináns kezedet tartsd magad elé, a mutatóujjad kinyújtva, lefelé nézzen. Ezt a pózt megtartva sétálj körbe a helyiségben az óramutató járásával megegyező irányban haladva. Miközben fennhangon elmondod a kör felvetésére szánt szöveget, élénken képzeld magad elé, hogy az ujjaddal szép, eleven, dús sövényt vonsz magad köré a levegőbe.
Mondhatod pl. ezt:
"Ünnepélyesen kérlek téged, ó, erő hatalmas köre,
Jelöld ki a határt
Az emberek és a hatalmas szellemek között!
Legyen ez a hely a tökéletes szeretet, a bizalom,
A béke és az öröm találkozási pontja,
Tartsd magadban az általam itt keltett erőt!
Észak, Kelet, Dél és Nyugat őrangyalait szólítom!
Segítsetek e hely megszentelésében!
Az Úr és az Úrnő nevében kérlek
Ünnepélyesen,
Téged, ó, erő hatalmas köre!"
Ezekkel a szavakkal háromszor járd be a kört. A kör lehet kisebb, mint a helyiség, a lényeg az, hogy nyugodtan álldogállhass, ülhess és mozoghass odabenn anélkül, hogy átlépnél a határvonalán. Ezután ment a kör északi pontjához, üsd meg a földet a kezeddel, és mondd azt:
"Mint fent, úgy lent!
Lezárom most a kört!"
Ezzel megerősíted azt a tényt, hogy a bűvös kör buborékká vált, a föld alatt és a levegőben teljesen körbezárja őt.
Ha elkészültél, igyekezz nem átmászkálni a magad által felvetett energiapaláston. Ha valamiért mégis ki kell menned a bűvös körből, vágj magadnak ajtót az energiafalon: legegyszerűbben a kezeddel hozhatod létre a nyílást olyan mozdulattal, mintha egy függönyt hajtanál szét. Miután kimentél, az "ajtót" zárd be magad után, épp úgy, mint amikor gondosan visszaigazítod a függönyt az eredeti helyére. Jegyezd meg, minden nyitás és zárás gyengíti az energiaköpeny szerkezetét.
Ha végeztél, megtartottad a szertartásodat, botsd le a kört. Ekkor menj a kör nyugati pontjához, majd az óramutató járásával ellentétes irányban, tehát nyugatról dél, kelet, észak felé haladva sétálj végig a nyomvonalán. Közben most is tartsd ki a mutatóujjad, és szívd vissza az energiát. Amikor ismét nyugatra érsz, a kezeddel paskold meg a földet, és a következőket mondd:
"Ez a kör nyitva, de nincs lerombolva.
Úgy legyen!
Emberek vagyunk, az erő vagyunk,
A változás vagyunk!
Éljetek boldogan, távozzatok vidáman,
A következő viszontlátásig!
A boszorkányok általában az összes szertartásukat és mágikus tevékenységüket a bűvös körben végzik.

(Silver RavenWolf: Teen wich. Wicca for a New Generation)