BOSZORKÁNYSZIGET
Copyright KOZMOSZ 2000


Varázsolj!

Minden mágikus tevékenység imával kezdődik, istenhiten alapul, célja az előnyös változások előidézése. Mindegy, miféle mágiát alkalmazol - az eredménye azon múlik, milyen célra veszed igénybe. Ha a tudásod megalapozott, megszerezted a jártaságot és önbizalomban sincs hiányod, maga a varázslat mindössze 30 másodpernyi időt vesz igénybe. Természetesen megtanulni és begyakorolni jóval hosszabb ideig tart. Nem tudsz erőteljes varázslatot véghezvinni anélkül, hogy ne hinnél a Szellem és a magad erejében. Vásárolhatsz magadnak akárhányat takaros varázskönyvekből, de biztos, hogy semmire sem mégy velük, a papír árát sem érik meg, amire nyomták őket, ha nem érted, mi a mágia lényege. A mágia nem más, mint törekvés arra, hogy bizonyos erőket elháríts, vagy magadhoz húzz. Az ártó erőket ellököd, az építő energiákat magadhoz öleled.
A boszorkányok kétféle segítő mágiát űznek: megjelenítő (valóra váltó) és elhárító varázslatot.
- Megjelenítő mágia: az akaraterőddel előidézel valamit.
- Elhárító mágia: az akaraterőddel megszüntetsz valamit.

Varázserő fejlesztési gyakorlat:
Lélegezz mélyen és egyenletesen. Amikor beszívod a levegőt, képzeld el, hogy a világ minden szépsége feléd közelít. Amikor kifújod, képzeld el, hogy az életedet megkeserítő gondok messze sodródnak tőled. Ismételd ezt a kis gyakorlatot többszor is naponta! Feltűnően rövid időn belül érezni fogod, milyen gyorsan fejlődik a varázserőd.

Az Ima:
Az imában több varázslatos erő rejlik, mint képzeled. Amikor imádkozol, közvetlenül Istenhez beszélsz. Beszélj hozzá, akár a legjobb barátodhoz, pl. így:
- Kérlek, segíts megértenem, milyen leckét tartogat ez a helyzet.
- Kérlek, segíts, hogy a legjobbat adjam.
- Kérlek, segíts megtalálnom a helyes szavakat, a helyes mondatokat.
- Kérlek, támogass, hogy írásaimmal felnyithassam az emberek szívét!
A fohászban terjeszd el kérelmedet, köszönd meg a közreműködését, és ünnepeld hited Istenét. Minden mágia az óhajjal és az imával kezdődik.

Invokáció és evokáció
Az invokáció a megidézés. Invokációval folyamodhatunk az elemek energiájához, az őseinkhez s a totemállatainkhoz. Bárkihez is folyamodsz, légy óvatos és kifogástalanul udvarias. Az evőkáció/előidézés (kibocsátás) annyit tesz, hogy belsődből energiát juttatsz a világmindenségbe. Pl. szeretetet idézhetünk fel magunkban, hogy másoknak is juttassunk belőle. Gyógyító energiát ébreszthetünk, mellyel segíthetünk szeretteinknek. Energiafejlesztés közben légy óvatos, sose adj ki sokat, mert különben kifáradsz, kiégsz. Ha eltaláltad a kellő mértéket, nem lehetsz fáradt, vagy lehangolt.

Bűvös álmodozás
Az erő megszerzésének roppant népszerű módja, mivel nem kell zseninek lenni az álmodozáshoz. Ezt a technikát bárhol, bármikor igénybe veheted, egyetlen eszköz kell hozzá, saját alkotó elméd. Bármiről álmodozhatsz.
- Bűvös álmodozásod alatt mindig fogalmazz igenlően. Ne álmodozz rossz dolgokról.
- Kizárólag úgy álmodozz, mintha már meglenne, amit kértél. Fogalmazz jelen időben!
- Ne álmodozz mások tulajdonáról! A világban bőséggel rendelkezésedre áll minden. Elegendő, ha rácsatlakozol. Ne akard mások tulajdonát megszerezni. Az így is lopás!
- A bűvös álmodozásnak legyen egy pontos, határozott célja. Egyszerre csak egy dologról ábrándozz!
A varázslat nem feltétlenül egyik pillanatról a másikra valósul meg, néha évekbe telik, mire valóra válik, amit akarsz, mert a mágia az elektromos áramhoz hasonlóan mindig a legkisebb ellenállás felé törekszik és annak mentén halad. Emiatt kell megfontolni miről álmodozunk és miért. Mindegy, mennyi időbe telik, sosem mondhatunk le a céljainkról. A legtöbb álom egy hónap alatt képes megvalósulni, többnyire teliholdtól a másik teliholdig, vagy újholdtól újholdig. De! Amennyiben a Szellem úgy véli, hogy számodra alkalmatlan időpontban álmodoztál, több hónap, vagy év is eltelhet, mire komolyan veszi a szándékod. Ám ne hidd, hogy elegendő álmodozni, és a sült galamb a szádba repül! Legalább egy lépést tenned kell a megvalósulásáért.

Meditáció
Igazából szintén bűvös álmodozás, csak egy kicsit másképp kell végrehajtani. A meditálásra naponta ugyanabban az időben érdemes sort keríteni, tíz perctől fél óráig terjedő időt szánj egy gyakorlatra. Elméletben kétféle meditációt ismerünk. Az egyikben egy határozott tárgyra, dologra összpontosítunk, a másikban valamilyen fantáziaképpel dolgozunk. Mindkét gyakorlat fejleszti az elmeműködést, ezenfelül megtanít a figyelem összpontosítására. A meditációval együtt jár a vizualizáció. A vizualizáció gyakorlat, ami arra edzi az agyat, hogy a gondolatban megalkotott tárgyat "lássa", és elhozza neked a fizikai síkra.

Mágikus kérelem
A kérelmező mágia a legegyszerűbb varázslatok közé tartozik. Végy elő egy papírt, tollat, és szánj időt magadra! A mágikus kérelmedet a szent térben, illetőleg a bűvös körben terjesztheted elő, attól függően, milyen természetű a kérésed.

Színmágia
Kezdetnek elég, ha legalább alapszinten ismered a színek jelentését. A szín- és gyertyamágia összetartoznak, mert ami érvényes a színekre, az érvényes a színes gyertyákkal végzett mágiára is. A színmágia hatásának lényege a következő: a színek eltérő hullámhosszon rezegnek, azt kell tudnod, miként hatnak rád, illetve másokra ezek az energiák. A színmágia összefüggései:
- fekete - vissza a feladónak, jövendőmondás, ártó tevékenység, védelem
- kékesfekete - sértett önérzet, csonttörés, angyali védelem
- sötétlila - az ősök szólítására való, pecsétek és rúnák, kormányzás
- levendulalila - a benned lakozó tisztesség megszólítására, mások érdekében
- sötétzöld - a megújulás istennőjének mghívása, mezőgazdaság, anyagi ügyek
- mentazöld - anyagi nyereségért (az arannyal és/vagy ezüsttel együtt)
- zöld - gyógyítás vagy egészség, az északi kardinális pont
- avokádózöld - kezdetek
- világoszöld - az időjárás befolyásolására
- indigókék - mélyen rejlő titkok feltárása, védelem az asztrálsíkon, védekezés
- sötétkék - zavar, zavarkeltés - a fehérrel együtt alkalmazd, különben te fogsz összezavarodni
- kék - védelem
- királykék - hatalom és védelem
- halványkék - az otthon védelme, épületek, fiatalok
- rubinpiros - szenvedélyes szerelem, vagy harag
- vörös - szerelem, romantikus hangulat, energia, a déli kardinális pont
- mélyrózsaszín - összhang és barátság otthon
- halvány rózsaszín - barátság, fiatal nők
- rózsaszín - összhang és barátság az emberekkel, kötő mágia
- sárga - gyógyítás, nyugati kardinális pont
- óarany - gazdagság, Nap-mágia
- arany - vonzódás
- világos arany - kirobbanó egészség
- égetett narancs - alkalom
- narancs - anyagi nyereség, egy varázslat lezárása, vonzás
- sötétbarna - a Föld segítségül hívása, javakért
- halványbarna - házi béke, növénymágia, barátság
- ezüst - anyagi javak otthon
- piszkosfehér - gyors pénz, szerencsejáték, a Hold segítségül hívása, Hold-mágia, lelki béke
- liliomfehér - anyagyertya (mindegyik holdfázisban fél órán át égetjük)
- fehér - becsületesség, tisztaság, keleti kardinális pont, vallásos mágia
- szürke - bűvölés, bájolás megigézés
A fehér minden színt helyettesít.

A hét napjainak színei:
Hétfő                -        fehér
Kedd                -        vörös
Szerda                -        bíbor
Csütörtök        -        zöld
Péntek                -        kék
Szombat        -        fekete
Vasárnap         -        sárga

Gyertyamágia
Gyertyával dolgozni lehet egyszerű vagy teljes körű mágikus feladat, attól függően, hogy miféle szertartás részeként alkalmazod. A gyertyamágia alapszabályai a következők:
- Ügyelj a színekre!
- Ügyelj, milyen olajjal kened be a gyertyát!
- Ügyelj, milyen pecsétet nyomsz a gyertyára (a pecsétek mágikus jelképek)!
- Vigyázz, melyik istent szólítod, amikor meggyújtod a kanócot!
- Ügyelj rá, milyen növényeket hintesz a gyertya tövéhez!
A boszorkányok ismernek  öt-, hét-, kilencnapos gyertyamágiát, tarot gyertya, rúnagyertya varázslatot, asztrológiai és planetáris gyertyabájolást. A gyertyamágia vidám, szórakoztató időtöltés és ráadásul olcsó. Részletesebb tudnivalókat sok boszorkány témájú könyv tartalmaz.

Elemek mágiája
Ez a varázslat a boszorkányok öt elemét: a földet, a leegőt, a tüzet, a vizet és a Szellemet vonja be a praktikákba. Jelképük a pentákulum. A boszorkány csak folyamatos gyakorlás árán tanulhat meg bánni az elemek erejével. Összehívhatjuk, megidézhetjük őket, ám feltűnően udvarias bánásmódot igényelnek. Csakis tiszteletteljes kérésre hajlandók erejükkel támogatni azt, aki a varázslatához a nyers elemi erőkre számít. Mire valók az elemek a varázslatokban:
föld - pénzszerzés, gazdagság, termékenység, gyógyítás, munka
levegő - szellemi erők, látomások, látnoki erő, bölcsesség
tűz - testi vágyak, merészség, szívósság, védelem, egészség
víz - alvás, meditáció, megtisztulás, jósálémok, gyógyítás, szeretet, barátság, hűség.
Wicca tanulmányaid során ennél többre lesz szükséged, keress az elemekről szóló könyveket, és olvass tovább!

Szexuális mágia
Ez a leghatalmasabb minden mágia között, mivel ebben az esetben a varázserő az életerőkre irányul. A szexuális mágia az orgazmust - igen, a teljes testi élményt - használja fel varázscélokra. A sikeres rituálé a négy elem tökéletes összjátékát feltételezi: (I) a szexuális izgalom idején élesebb a telepatikus észlelés; (II) közvetlenül orgazmus előtt, alatt és után az agy rendkívül érzékeny; (III) a szexuális csúcsélmény bizonyítottan utat nyit a tudattalan birodalmába; (IV) orgazmus közben már sokat élték át az időtlenség és az ego teljes felbomlásának élményét, amelyet a partnerben való feloldódás élménye kísért.
A nemi aktus kétségtelenül a lehető legjobb, legtermészetesebb módja a varázslatot szolgáló energiák összegyűjtésének. Szexuálmágia gyakorlása közben alapkövetelmény a testi tisztaság. A szexuálmágia nagyon fontos kelléke a jövőbe látásnak és az asztráltest kivetítésének. Természetesen, aki idegenkedik tőle, ne alkalmazza!


(Raymond Buckland: Complete Book of Witchcraft)
(Silver RavenWolf: Teen wich. Wicca for a New Generation)